Elämä hovawarttien kanssa alkoi vuonna 1991, jolloin ensimmäinen oma koirani, hovawarturos Sweethov's Master "Masi" muutti meille. Masin kanssa tutustuin eri harrastusmuotoihin; mm. toko oli vahvasti mukana siihen aikaan ja kilpailimme avoimessa luokassa. Syksyllä 1995 suoritin Suomen Kennelliiton tottelevaisuuskoulutusohjaaja -toimitsijakortin ja toiminkin koulutusohjaajana muutaman vuoden erittäin aktiivisesti.

Kesällä 1993 joukkoomme liittyi narttu FIN MVA Hovagenus Analgesia "Mila" , jonka kanssa tutustuin palveluskoiratoimintaan. Toimin paikallisen koirayhdistyksemme kisoissa erilaisissa toimitsijatehtävissä monen vuoden ajan. Kisapuolella lajinamme oli jälki, jossa etenimmekin voittajaluokkaan asti. Suoritin Palveluskoiraliiton koetoimitsija 1-kurssin alkuvuodesta 1999 ja 2-kurssin loppukesästä samana vuonna. Minulle on myönnetty SPKL:n hopeinen harrastusmerkki.

Luonnetestitoimitsijan pätevyyden hankin alkuvuodesta 2012. Olen vastaanottanut myös Rauman Käyttö- ja Seurakoirat ry:n kultaisen ansiomerkin.

Näyttelytoiminta alkoi myös vähitellen kiinnostaa ja Milan menestyksen myötä aloin harkita kasvatuksen aloittamista. Kennelnimi minulle myönnettiin toukokuussa 1995 ja Milasta tuli kennelin kantanarttu. Ensimmäinen Milahow -pentue syntyi syksyllä 1996.
 

Hovawartin kasvatus on osaltani pienimuotoista ja tavoitteenani onkin kasvattaa koiria, jotka sopivat niin harrastuksiin kuin perhekoiriksi. Koska rotu on monipuolinen harrastusten suhteen, on oikeanlaisen omistajan löytyminen pennulle aina tärkeää. Pennut kasvavat perheen keskellä, jossa arkipäivän asiat tulevat tutuiksi. Kasvattejani on viety myös Ruotsiin ja Viroon. Kasvattamiani uroksia on käytetty myös jonkin verran jalostuksessa; pääasiassa Suomessa, mutta myös Venäjällä, Virossa ja Ruotsissa on Milahowien jälkeläisiä.

Pennun lähtiessä maailmalle, mukaan annan kirjalliset hoito-ohjeet, ruokapussin sekä reilusti kannustusta. Pentu on luovutushetkellä tunnistusmerkitty mikrosirulla ja se on eläinlääkärin tarkastama. Lisäksi liitän uudet pennunomistajat rotuyhdistyksen jäseneksi. Toivomuksenani on, että jokainen kouluttaa koirastaan yhteiskuntakelpoisen, lonkkakuvauttaa koiransa ja vie luonnetestiin 3 - 4 -vuotiaana. Muutamaa näyttelykäyntiäkään unohtamatta.

Ensimmäinen pentutapaaminen järjestetään n. puolen vuoden iässä ja erilaisia koulutuspäiviä tarpeen mukaan.